Pagina's

dinsdag 15 oktober 2013

The Happiest Place On Earth

2 dagen Disney. Zondag en maandag hebben we in een wereld vol kleuren geleefd.
Disney doet dat goed in zijn 2 parken hier in Anaheim: California Adventure en Disneyland. Alles in stijl tot in de detail aangepast op het thema. Iedereen even vriendelijk en blij. Je wordt zeer gastvrij ontvangen, je komt in een warm bad terecht. Het terrein is proper. En nu alles in halloweenstijl aangekleed.
Voor vele Amerikanen lijkt Disney wel carnaval. Vele verkleedde kinderen en volwassen gezien.



De 1e dag hebben we eerst uitgeslapen en zijn we rond 10 uur naar Disney gewandeld. We hadden nog geen kaartjes dus daar moesten we nog even voor in de rij. Voor Frank en Susan een California City Pass gekocht en Marcel en mij een 2daagse pas. Dit keer werden alle passen op naam gezet (vandaar de lange rij bij de kassa) en bij de entree werden we ook nog op de foto gezet. Niemand kan meer op onze kaartjes het park in. Eerst kaartjes voor de World of Color voor 's avonds gescoord :)
Eerste attracties waren Ariël de kleine zeemeermin en Goofy's Sky School. Jammer genoeg was de California creaming dicht ;) Helaas voor mij krijgen we nog een herkansing :S. Voor de rest is Paradise Pier een gezellige plek om te flaneren.
Het nieuwe Cars Land staat in het het teken van Route 66. De oude sfeer van auto's is mooi geïmiteerd.
Marcel en Frank zijn in de Tower of Terror geweest terwijl Susan en ik winkeltjes hebben bezocht en op de foto met Mickey zijn gegaan. Daarna was het tijd voor een hot dog.
Vervolgens Muppet Show 3D en attractie van Monsters Inc. Na wat shoppen naar t andere Disney Park gehopt. Een stukje parade meegepikt. We wilden eten bij the Big Thunder Ranch maar die was "fully booked", morgen in de herkansing. En maar weer in een rij aanschoven (ze laten ons heel wat parcourtjes lopen ;)) voor de bootjes van de Pirates of the Carrabean.
In Down Town Disney in the House of Blues gegeten. En het 1e free glass van een cocktail in the pocket! Inmiddels was het rond 21.00 uur en tijd om een plekje te zoeken voor de. World of Colors. Geweldige show met water, muziek, projectie van filmfragmenten en laserstralen. Mee laten slepen op het sentiment van Disney. I love that. We all did. Inderdaad Disney... the happiest place on earth!

Heel moe maar gelukkig tolden we ons bedje weer in.Op naar de 2e dag in Disney. Kunnen we zoveel 'happiness' wel aan vroeg de man bij de entree me. Tot nu toe lukt het me/ons prima.



Rond een uur of half 10 waren we in het California Adventure Park voor het ritje in de nieuwe attractie Radiator Springs Racers. Echter voor de fast pass stond al een rij van minstens 1 uur, wachttijd bij de attractie zelf was zo'n 120 minuten. Dat was zelfs Marcel en Susan te gortig. Dan maar op weg naar de Calfornia screaming, die was nu wel open. En geschreeuwd heb ik en een paar stukken m'n ogen dicht gehouden ;) de andere 3 hebben genoten! Het 3D schieten bij Toy Story was leuk en in de wildwaterbaan zijn we goed nat geworden maar met de heerlijke temperatuur van zo'n graadje of 26 was dat niet zo erg. Een pompoen koffie bij de Starbucks en weer hop naar t andere park.
De Mattahorn is een superleuke 8baan waarin Susan de slappelach kreeg. Vervolgens gamen bij Buzz Lightyear, griezelen in Haunted Mansion, een ritje met de jeep bij Indiana Jones (erg leuk), en it's a small world natuurlijk. Nog een prachtige theatershow van Mickye en met de fast pass nog een ritje in Space Mountain. Ik vond zelfs deze 8baan in het donker wel leuk.
Na de parade wel gegeten bij de Big Thunder Range, een all-you-can-eat bbq. Marcel, Susan en ik waren hier 3 jaar geleden ook geweest. Het was nog steeds hetzelfde. Lekker dus!



Disney is voor dreamers of all ages. Dat hebben we ook zo ervaren.
Marcel en ik hebben onze Disney-tijd op. Frank en Susan hebben nog 1 dagje tegoed. Morgen een dagje San Diego en dan start het congres. Hier is het uiteindelijk allemaal om te doen :)

Nu eerst wat rusten op onze heerlijke bedden. Gelukkig doet de wifi het weer zodat ik weer een blogje kan posten.

Welterusten
Judith en de rest :)

maandagavond 22u45

6 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om weer jullie verhalen te lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem15/10/13

    Fijn om te lezen dat jullie zo genieten. Nog veel plezier in San Diego. En dan op naar het serieuze gedeelte. XXX Joan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou er mijn lol ook wel op kunnen. Heerlijk die parken. Vakmanschap en entertainment.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Superleuk! Onbekommerd genieten. Ben 2x in Disney Parijs geweest en 1x in disney Florida, maar ik zou best wel weer willen. Veel plezier nog gewenst voor jullie allemaal. groetjes, Lilian

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Marcel zijn Mickey weer ontmoet en jij...? Wie is jouw Disney favorite

    BeantwoordenVerwijderen