Pagina's

dinsdag 22 oktober 2013

Beautiful Day!

Het is nu 10 's avonds en we zijn Narrow Gauge Inn en hebben hier zojuist heerlijk forel en lam gegeten. We zitten in een sfeervolle herberg net buiten Yosemite National Park. We hebben het nog niet bij daglicht gezien, daar gaan we morgenochtend van genieten.

Wat hebben wij weer een prachtige dag gehad! Vele miles heeft Marcel ons door een prachtig stukje Amerika geloodsd.

Voor 9 uur vanmorgen vertrokken we uit Napa, na een erg karig ontbijtje. Nog wat extra koffiekoeken en bananen mee voor onderweg en we waren on the road.

Het landschap wat voor Yosemite aan ons voorbijtrok was een geel tapijt van droogte. 

Vlak voor Yosemite zagen we de tekenen van de bosbranden die hier in de zomer vele hectare zwart heeft geblakerd.


Maar ook hele bijzondere plaatjes van hoge zwarte kale stammen die tegen een heuvel stonden en daar tussen bomen in prachtige herfstkleuren. Nu kon ik Marcel niet na elke bocht laten stoppen dus heb ik ook vele 'mental pics' gemaakt :)

Uiteraard El Capitan gezien (waar de Belg Tomtestosteron tegen aan geklauterd is. Dit tvprogramma is zeer het bekijken waard. Gekke werk! Vandaag klauterden ook 12 klimmers tegen deze steile rotsmuur) en Half Dome via de Tunnel View. Half Dome ook bewonderd vanaf Glacier Point en El Capitan via een wandelpad naar Sentinel Dome en van daaraf gezien.





Op de terugweg werd het licht gefilterd door de ondergaande zon waardoor de herfsttinten nog mooier kleurden.


Wij zijn heel blij dat de Shutdown voorbij is zodat wij van dit moois vandaag konden genieten. Marcel en Susan zijn hier vorig jaar ook geweest maar hebben  toch ook weer andere kanten van dit enorm grote natuurpark gezien. 

Morgen naar de Seqoia's!

Good night! Goedemorgen voor jullie, een fijn dinsdag toegewenst.

Judith

Geen opmerkingen:

Een reactie posten