Pagina's

zondag 20 oktober 2013

The Number One Highway!

Vandaag is Susan jarig! Na hugs & kisses & presents weer een heerlijk ontbijtje. Op naar de Walmart om een traditionele chocoladetaart-variant van Las Vegas 3 jaar geledente kopen.

Onze roadtrip vandaag leidt over de Highway 1, een prachtige kustweg langs de Stille Oceaan, zoals ons beloofd is.

De dag startte koud met zo'n 3 graden, maar wel weer met het lekkere zonnetje. In het begin was het mistig. Hebben wij weer :( Geen mooie vergezichten....maar gelukkig .... naar wat miles rijden toch wat meer zicht. Mist op zee gaf toch ook enkele bijzondere plaatjes.

Een mooie stop was Hearst San Simeon, in de buurt van Hearst Castle (duurste woning ter wereld). Hier hebben we de reeds zachtwordende cupcakes opgegeten. Genoten van een zee-otter die ook aan het genieten was van een maaltje krab en vis.


 Iets verder kwamen we view point van zee-olifanten. Niet 1 maar honderden!! Echt super om te zien! 


Na een bergweg vol haarspeldbochten namen we even een pauze bij Whale Watchers Café. Lekker soepje gegeten.

De volgende stop was Julia Pfeiffer Burns State Park. Hier weer veel te veel foto's gemaakt van de prachtige waterval op een Expeditie Robinsonachtig strandje. En .... daar een paar keer ver op zee de fontein van een walvis gezien. Hoe stoer is dat! 


Inmiddels was het half 5. De bewolking en mist kwam weer opzetten toen we bij Point Lobos State Reserve arriveerden. Maar toch nog even de Monterey cipressen bewonderd en toen hoorden we .... zeeleeuwen! 

  

Geweldig genoten van deze roadtrip door de Big Sur over de highway 1. We reden van het ene State Park het andere in. Soms leek het net Bretagne, dan weer Noorwegen of de kust van Dover, maar ook wat vlakke stukken met "zeekoeien" gezien :)

Deze fantastisch dag afgesloten in Monterey waar we op Fisherman's warf heerlijk gegeten hebben met toepasselijke bubbels.


Dat was een lekker krabbetje!

Om 10 uur heerlijk soezig het bed ingedoken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten