Pagina's

maandag 21 oktober 2013

Het regent nog steeds zonnestralen

Vanmorgen werd ik pas om half 8 wakker. Dat was de eerste nacht die ik goed doorgeslapen heb. Is de jetlag over? ;)

Ontbijtje genuttigd en rond half 10 verlieten wij mistig Monterey op weg naar Napa Valley, de wijnstreek van California. Het is vandaag zondag, vermoedelijk weinig activiteiten op Stanford University en in Sillicon Valley dus die hebben we links laten liggen.

Vandaag een heel ander landschap aan ons voorbij zien trekken: van de duinen met gekleurde heideplanten van Monterey, de dorre heuvels met bomen in herfstkleuren (met tussendoor groene tapijten van de golfbanen) richting San Francisco, de spagettisnelwegen rondom SF naar de heuvels met de wijnranken.


Na inchecken bij ons verblijf van vanacht The Wine Valley Lodge gingen we op weg om wijn te proeven. Alleen .... we hadden nog niet gegeten dus na de 1e proeverij bij Col du Val  (3 glazen waarvan de laatste van een fles van €120,00) was ik al 'teut' *giechel*. 


Dus toch eerst maar eerst een eettentje op gezocht. Dat werd een overheerlijk luxe lunch. We waren in een redelijk sjieke omgeving van Napa te zien aan de woningen, de bewoners en bezoekers. Daarna nog een gratis proeverij bij Jacuzzi bezocht. Toen was de tijd om. Rond 5 uur sluiten de wijngaarden hun poorten voor bezoek.

We wanen ons hier een beetje in Toscane. Nog steeds lekker weer, relaxte sfeer, mooie omgeving met honderden wijngaarden. Er zijn langs de kant wat weinig punten waar we even konden stoppen om een foto te nemen. 

Nu weer de lange broek en vest aan (het koelt hier toch wel flink af 's avonds) en te voet naar het centrum om deze wederom gezellige mooie dag met een hapje eten af te sluiten.


PS. Frank was de BOB :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten