Pagina's

donderdag 24 oktober 2013

Gigantisch!

Vandaag was weer een prachtige zonnige dag, zo'n graadje of 30. Such a lovely day. We hoorden dat jullie in Nederland ook genieten van mooi weer met prachtige herfstkleuren. Fijn! Ik zie aan de statistieken dat dit blog goed gelezen wordt. Leuk! Bedankt voor de reacties via de diverse communicatiekanalen. Groetjes van ons alle 4 aan iedereen, speciaal aan Jet en Huub :)

Vanmorgen op ons gemak ontbeten en genoten van de prachtige sfeervolle relaxte Narrow Gauge Inn. Echt een top verblijf! Tijdens het ontbijt ons verbaasd over de ophef rondom het Sinterklaasfeest. Dat laten we ons toch niet afpakken? Dan zetten we t stiekem toch voort? ;)

Ons weg (net zoals gisteren) weer slingerend en over bergen en door dalen voortgezet. Prachtige vergezichten: rotsen, stenen, bomen, heuvels, bergen, kleuren. Zo groots en weids is het hier. Het is niet in plaatjes te vangen. Wat heeft Californië toch een afwisselend landschap! En als Amerikanen iets planten, of het nu windmolens zijn of wijranken of sinasappelbomen dan zijn het er niet een paar maar honderden, duizenden. Ruimte zat hier.

We konden ons hier voorstellen dat hier de indianenstammen rondtrokken.


Onderweg kwamen we ook regelmatig wegwerkzaamheden tegen. En dan wordt het verkeer niet geregeld met stoplichten maar met stopmannetjes. Een verkeersregelaar houdt verkeer tegen om vervolgens via een slow-bordje de snelheid aan te geven, en aan het eind stond ook weer een mannetje vriendelijk te knikken. 

Zo rond 1 uur reden we Sequoia National Park in. De eerste sequia's gespot maar nog niet de grote die we een paar uur later zouden zien. Eerst ons slaapplek in het park opgezocht en ingecheckt. Wuksachi  Lodge is een modern sjiek verblijf waar we (omdat we vroeg geboekt hadden) voor een redelijke prijs konden verblijven. We kregen de opdracht om al het eten uit de auto te halen ... voor de beren! Beware for the bear! Helaas (of gelukkig?) geen beer gezien.

Op zoek naar de reuzen sequoia's en mooie vergezichten. Eerst de Moro Rock trail gelopen. Een steile trap van 350 treden leidde ons de 91m steile rotswand op. Op een hoogte van 2020m hadden we een prachtig zicht over de Giant Forest.


De trap omlaag was wat akeliger dan omhoog. Als je uitglijdt val je wel diep!

Ons volgende stop was een in 1959 omgevallen sequoia. Dat zo'n grote boom, zulke kleine wortels heeft.


En een paar sequoia's bijeen: the Parker group




Wat zijn wij toch nietig tussen deze reuzen. Dat dwingt alleen maar respect voor de natuur af.

Onder een sequoia doorgereden :) en wederom prachtige herfstkleuren tussen de rode boomstammen van de sequoia's.



Waar we natuurlijk voor kwamen was de Sherman's Tree, het grootste levende organisme ter wereld. Een boom van 2200 jaar oud, 84m hoog en 11 m doorsnee. Deze boom heeft een geschiedenis doorstaan! Voor we deze kolos konden bewonderen moesten we via een pad van zo'n 700 meter 70m dalen (en die moesten even later ook weer op!) Het was meer dan de moeite waard. indrukwekkend! Niet op 1 foto te vangen.


Ook Sequoia National Park was weer een belevenis. Weer zoveel mooie (te veel, sorry kids ;)) foto's gemaakt. Het was er heerlijk rustig, het was duidelijk dat het het einde van het seizoen was. Alles werd klaar gemaakt voor de wintertoeristen, het is ook een geliefd langlaufgebied. 

Deze prachtige dag afgesloten met (wederom) een zeer smakelijk diner in het restaurant van onze Lodge (in 100 miles niets anders te vinden). We zijn lekker 'chique de kak' bezig ;). We love it!

Sleep well!

Marcel & Susan, Frank & Judith 

1 opmerking: