Pagina's

vrijdag 25 oktober 2013

Daar is ' t ie dan toch!

Vanmorgen uitgeslapen en om half 9 ons plekje om te ontbijten uitgezocht (bij ons hotel is geen ontbijt inbegrepen) Het is Boudin geworden, een heerlijke bakerszaakje waren ze lekkere leuke broodjes verkopen.

Daarna onze auto weggebracht. Deze paar blokken rijden was redelijk spectaculair te noemen! De wegen zijn hier steil!, niet zo'n klein beetje. Gelukkig werkte de remmen ook de laatste mile van de 2650 kilometers die we gereden hebben ook nog goed! 

Daarna richting Union Square voor wat shopping. En jawel ... wat niemand ooit zou kunnen bedenken (ik ook niet) .... moeders heeft Uggs gekocht! En Susan ook! Nog geen foto's beschikbaar :) Marcel heeft een stoere Nike+ Fuelband in de Applestore gekocht. Helaas kon Frank niet slagen in de Levy's winkel voor een nieuw spijkerjasje :(

Door Chinatown gewandeld, gevolgd door Little Italy en de City Lights Bookstore. Na het shoppen (berg op, berg af) richting één van de highlights van San Francisco: Lombard Street


Toen was het tijd voor hét ijsje van dé chocoladefabriek van San Francisco: Ghirardelli.

Inmiddels was de bewolking opengetrokken en kwam de zon te voorschijn. Zou het dan misschien toch ...? Susan durfde het niet te geloven. Vorig jaar toen zij en Marcel hier waren was de brug alle dagen in mist gehuld. We kwamen de hoek om ... en ... there it was! We were the lucky ones! Eerst foto's maken voordat de bewolking weer op zou komen zetten. Daarna toch eerst het ijsje! Heerlijk, maar een maaltijd waarna je de hele dag niets meer hoef te eten.

Ons plan was om morgen over de brug te fietsen, maar nu lag tie er zo mooi bij. Wat nu te doen? We kozen om een hop on hop off ticket te kopen voor een ritje over The Golden Gate Bridge en door Sausalito. 

Tijdens het wachten even met onze jarige dochter gebeld! Dikke poen Loes xxx

Om 4 uur stapten we op de open bus. We hadden een vrolijk babbelende Spencer als buschauffeur en entertainer. We hebben genoten van onze koude trip over de brug in international orange (nee, niet rood). Weer teveel foto's gemaakt. En natuurlijk foto's van ons vieren voor de brug, maar die staan op het andere toestel. Dus jullie moeten het met dit plaatje doen.

We kregen nog een bonusritje erbij, Spencer bracht ons naar de 'Top of the bay' (vrije vertaling van 'sitting on the dock of the bay' van Otis Redding, het nummer dat op de terugweg opgezet werd)

Rond 6 uur waren we weer terug. We hadden 's middags al the place to eat uitgekozen: Lori's Diner, een 'happy days' eettentje. Waar het echt niet dringen was voor een plaatsje. Het is echt niet heel erg druk in San Francisco. We hadden een mooi uitzicht over de haven. Helaas kreeg ik mijn bordje niet leeg, het ijsje was nog niet verteerd. Morgen maar eens wat kilootjes eraf fietsen, want er is weer wat bijgekomen de laatste weken....En dan is al weer de laatste volle vakantiedag aangebroken. We nemen het er nog even van hoor!

Greetings, MSFJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten