Pagina's

zaterdag 27 oktober 2012

Flight 611 to Pokhara

Wederom een onrustige nacht, maar nu in Sunny guest house. Ik heb vanacht wel de stadswacht gehoord (dat dan weer wel) iemand die met een stok stampend op de grond zijn komst aankondigt en de stad voor onheil behoed. Vanmorgen moesten we om 8 uur in Vajra guest house zijn, bepakt met weekendtas en rugzak. We gaan weer een paar dagen op stap. In ons vliegtuigje kunnen geen koffers dan wordt het allemaal veel te zwaar. Tja, dat biedt vertrouwen. Na wederom een heerlijk ontbijt werden we uitgezwaaid door Emmy. Zij heeft deze trip al zo vaak gedaan, zij bleef liever een weekje alleen in Bhaktapur.

Het blijft toch weer een ervaring zo'n vliegveld in Kathmandu, alhoewel chaos ook begint te wennen, ik vond het al minder erg dan bij aankomst. Alle bagage moest door de scan, maar de fles water en lucifers in Frank's rugzak werden gewoon doorgelaten. We vlogen met Buddha Air, een 2 motorigvliegtuigje waar 50 passagiers in passen. Het was een rustige vlucht. Mooie bergtoppen gezien, maar de foto's zijn vanwege het smerig raampje niet zo veel geworden. Nepal ziet van boven af kleurrijk uit met al die pastelgetinte huisje, maar als je geland bent, is de werkelijkheid toch iets anders.
In Pokhara was geen lopende band maar moest je je tassen zoeken uit de kar. Ook dat kan, zeker met 50 mensen.



Ons busje bracht ons naar ons verblijf voor de komende 2 nachten: Base Camp Resort. Na onze bagage in een (redelijke) kamer te hebben gezet, dronken we nog even een cola en fanta in de mooie tuin. Daarna gingen we het stadje bekijken. Het lijkt erg op Valkenburg. Vele souvenirswinkeltjes, bergsportzaken met vele toeristen (en veel 'verkleed' als hippie). De sight seeing naar de Devi's Falls en Mathendra Cave hadden wat mij betreft uit het programma gelaten mogen worden. Ik heb wel mooiere watervallen gezien (Kroatië) en in Valkenburg zijn de grotten zelfs mooier. Daarna doorgelopen naar het Tibetaans Refugee Camp. Ook hier voornamelijk verkoop van kraaltjes en tapijten. 

Onze bus bracht ons naar een mooi plekje aan het meer Phewa Tal om te lunchen: soep met pakoda (in deeg gefrituurde groenten). Daarna nog even een tochtje met de boot op het meer, ook dat was voor mij niet echt nodig geweest. Vervolgens teruggelopen langs de vele winkeltjes en achtervolgd door straatverkopers. 
Wat wel opvallend is dat hier veel meer koeien op straat rondlopen dan in andere steden die we gezien hebben.


Terug op onze kamer heeft Frank de was gedaan. Onze broeken waren toch wel erg smerig geworden van de 3-daagse wandeling. 
Om 19u00 uur weer present voor diner. Wederom heerlijk en gezellig gegeten. 
Het is nu 22u00, we liggen al weer vroeg in bed. Maar morgenochtend moeten we vroeg op staan. We gaan naar de zonsopgang kijken.

Namasté
Judith

2 opmerkingen:

  1. Hoi Judith en Frank en reisgenoten,

    Het lijkt me een mooie reis en wat een kleurrijke foto's hebben jullie gemaakt van al die lieve toetjes. Nog lekker genieten hoor. Veel plezier nog.

    Groetjes,

    Dian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lisette Kusters27/10/12

    Hallo Judith,
    Heb vanavond de tijd genomen en op mijn gemak en met veel plezier al jullie
    belevenissen gezien en gelezen. Wat een vehalen en mooie plaatjes!!Knap dat je dit, naast zo`n druk reisprogramma,allemaal kan schrijven.
    Ik wens jullie allen nog een hele fijne reis toe, geniet ervan.
    Groetjes, ook aan Emmy, Helma en Ingrid.
    Lisette (vriendin van Emmy)

    BeantwoordenVerwijderen