Pagina's

maandag 11 augustus 2014

Love-in-all

Java is een ontzettend groen eiland, dat komt omdat het toch regelmatig regent. Vanmorgen vertrokken we uit het regenachtige Kalibaru. Een leuk resort in Javaanse stijl volgens onze boekingsite, echt leuk om te zien, maar zo toeristisch en vol Nederlanders ...
Even buiten Kalibaru liet de zon zich weer zien en reden we tussen de koffieplantages verder.

Om 10 uur waren we bij de veerboot. Ook een happening op zich om met zo'n roestbak de overkant te bereiken. Maar dat is ook weer probleemloos verlopen. 
En wat een verademing is Bali tov Java. Heerlijk relax. Veel minder verkeer. Ook veel groen maar veel droger dan in Java. En veel bloemen! Dat viel me op dat ik die zo weinig zag op Java. En natuurlijk bij elk huis een Hindoeistisch tempeltje met allerlei offergaves. Zo herkenbaar uit Nepal.

We wilden onderweg even stoppen bij een Boeddhistische klooster, had een prachtig uitzicht volgens onze resigids. Per toeval kwamen we terecht bij een Holy Hot Spring, zwavelhoudendwater van 37graden. Wat een genot! 


Daar nog enkele lekkere loempiaatjes gegeten en op zoek naar het klooster. Toen we daar aankwamen wisten we ook niet wat te verwachten, maar wat een oase van rust!


In de prachtige tuin met de vele boeddha's zagen we een cashewnotenboom. Nooit geweten dat die zo aan een boom groeiden.

Ook op Bali veel vlagvertoon ivm onafhankelijkheidsdag a.s. zondag. Op weg naar het hotel zagen we veel kinderen, jongeren en ouderen marcheren op de straten. Vermoedelijk (denken wij) voor de nationale feestdag. Erg militaristisch vertoon hoor.

Op Bali is het een uur later, dus nu 6 uur tijdsverschil met Nederland. En konden we zowaar nog genieten van de ondergaande zon. 


Nou stel je dit voor: onderstaand restaurantje met een opkomende zee, rustige muziek, lekker Indonesisch eten, een margaritha voor mevrouw en Bintang besar dingin sekali voor de mannen. Er zijn vervelendere dingen denkbaar niet?


Morgen verlaten we de noordkust, Lovina (de naam stamt uit de hippietijd: Love-in-all) beach, het aardse paradijs, al weer en gaan we naar het midden van Bali: Ubud.



1 opmerking:

  1. Gaan jullie geen dolfijnen spotten? Veel plezier met de apen in Ubud ;-)

    BeantwoordenVerwijderen