Pagina's

woensdag 13 augustus 2014

Je verwacht het niet

Regelmatig werden wij verrast in Indonesië. Of het nu door het heerlijke eten was in een onooglijk wajung. Een geboekt hotel in wat leek, een achterbuurtstraatje. Of hier in de omgeving Ubud. Achter elke bocht, muurtje ontdek je weer een fantastisch plaatje. Niet alleen maar op eerste indrukken afgaan dus.

Je verwacht het niet ...
* dat achter de Starbucks in Ubud een prachtige lotusvijvertempel, de Pura Taman Saraswati, ligt. Op advies van Jan Peter hebben wij deze vrij nieuwe tempel (bijna 50 jaar) bezocht.
* dat een smoezelig aanwijsbord in de drukke winkelstraat, een paar honderd meter door een smal paadje je in de rijstvelden van Ubud loopt.


* tsja die apen in het Apenbos met de tempel Pura Dalem, verwachtten we natuurlijk wel. Elk Hindoeïstisch land heeft volgens mij wel een apentempel.
* de olifantengrot Goa Gajah als verering aan de god Ganesj. Ook bij de tempel moesten we weer de gebruikelijke sarong om


Vervolgens bracht Oi ons naar Genung Kawi, de koningsgraven uit de 11e eeuw met ook weer prachtige rijstvelden. Weer vele vele foto's genomen.
Bij de Pura Tirta Empul gestopt, een tempel waar vele Hindoestanen zich onderdompelen in het heilig water. Daarna doorgereden naar het Batur meer met uitzicht op de vulkaan Agung. En nog even een fotomomentje bij de bekende terras rijstvelden inTegalalang.


We beëindigden deze toeristische dag met een traditionele dansvoorstelling in Ubud Palace. We zagen samen met vele honderden een uitvoering van een Ledong en Barong dans. Sierlijke dames die hun vingers, voeten en ogen meebewogen op het ritme van de muziek.
Een mooi dagje Bali. Het valt wel op dat in Bali, in ieder geval de vrouwen, de Hindoeïstische vrouwen nog traditioneel gekleed gaan. Mannen zie je veel minder in een sarong. Op Java zagen we vooral Islamistische vrouwen met een hoofddoek om. Zoals we in Nepal de verwestering zagen, zie je dat hier in Indonesië nog veel meer, zeker in de grote steden zie nauwelijks nog iets oorspronkelijks. Ook hier de MacDonalds, de KFC, Pizza Hut en de Starbucksen ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten