Pagina's

vrijdag 12 augustus 2011

Supercalifragilisticexpialidocious

zingt Mary Poppins elke avond op Broadway.
Dat was New York zeker!

Dit laatste blog over onze belevenissen in The Big Apple, New York City heb ik gemaakt op JFK Airport en tijdens de terugvlucht naar Düsseldorf. Maar de finishing touch liet thuis door jetlag en vakantiewasjes op zich wachten.

Vanmorgen op 8-8 hebben we onze laatste voetstappen in 'the city that never sleeps' gezet. Wanneer en hoe laat je ook ergens bent, er is altijd drukte. Nu hebben wij niet van het nachtleven van NY genoten (dat zagen de kinderen niet zo zitten ;)) maar ook in de nachtelijke uurtjes zal er wat te beleven zijn geweest. In ons hotel Wellington hoorden we bijna niets van de buitenwereld, wel de airco's :(
Het hotel was een prima uitvalsbasis voor al onze bezoeken, lekker centraal en metro om het hoekje. Het was wel een beetje vergane glorie in de vleugel waar wij zaten, maar dat had ook weer zijn charmes. Het was er in ieder geval schoon! En de mensen waren behulpzaam. Dat zijn New Yorkers sowieso, erg hospitable. Als ze zagen dat we de weg niet wisten (boven-of ondergronds) dan werd je de weg wel gewezen, zonder dat te hoeven vragen.

 Loes en Wouter hebben vanmorgen nog schoenen gekocht bij Macy's, die zijn daar echt niet duur. Wat een giga winkel is dat, een heel blok groot en 9 hoog vol met kleren, schoenen, parfum, beddengoed, meubels etc etc. Je moet wel van te voren weten waar je naar op zoek bent anders blijf je hier rondlopen. Dat was sowieso het geval in New York, hoe vaak we een stukje street of avenue ook gelopen hadden, elke keer zagen we iets nieuws. Je loopt ongemerkt zoveel voorbij. Zo waren we de gigantische speelgoedwinkel Fao Schwarz nooit binnen gelopen als we daarover niet waren getipt. De dag ervoor waren we in de Apple store geweest, die lag er naast, maar toen hadden we het niet gezien. De Apple Store vonden we qua gebouw niet des 'Apple's' maar hieraan werd gewerkt, dat zal het verklaren (NB thuis zagen we de plaatjes op internet hoe de Apple-Store eruit moest zien, dat was een heel ander beeld!)

 

Een doorsnee New Yorker herken je aan in de ene hand een beker koffie, de andere een smartphone, een grote schouder- of rugzak, een boek of een tablet, makkelijke schoenen en oortjes in.
Regelmatig zagen we gezinnen met kleine kinderen. Ik zou nooit met kleintjes in deze stad komen, niet voor een bezoek en niet om er in te wonen (m.u.v. misschien Greenwich Village) De lucht is erg ongezond volgens ons (stinkt) met zoveel uitlaatgassen van alle taxi's en bussen (ook al zijn er ook fietstaxi's) zeker op een hete dag met een hoge luchtvochtigheid.
We hebben maar 1 ongeluk gezien (afgereden spiegel), opvallend weinig met al dat verkeer.
Energiezuinig is New York niet, wat een licht en airco overal! Ik vond het er wel opvallend schoon! Geen zwerfafval ondanks de vele take-aways, maar prullenbakken zijn er dan ook genoeg.
Maar door de vele parkjes en bomen is NY toch groen.
We hebben wat kilometers afgelopen maar ook vele calorieën naar binnen gewerkt (op elke menukaart staan deze vermeld :( ) Helaas, we zullen we niet zijn afgevallen.


Onze grootste belevenis was toch wel de Cirque du Soleil voorstelling Zarkana. Dat was een geweldig cadeau van onze fantastische (!) kinderen. We hebben hier alle 5 enorm van genoten, ook dankzij de geweldige ambiance van de Radio City Music Hall.
Tobias en Loes vonden daarna de baseball wedstrijd van The Mets het meest indrukwekkend. Frank heeft vooral genoten van Central Park. Wouter vond de High Line, de wandelpromenade op een oude metrospoor in Meatpacking Districht het meest bijzonder. Ik vond vooral de vele parkjes en de zitjes overal heel speciaal, de New Yorkers leven echt op straat.
Natuurlijk waren de vele highligts zoals Ground Zero, Empire State Building, Brooklin Bridge maar ook de Public Library, The Strand geweldig en de vele te gekke winkels: de M&M's store, Disney (met de magische-feel-good-Disney-music) en de leuke thema-restaurants met name Bubba Shrimp :) allemaal bijzonder. Van de 3 bezochte musea (Met, MoMA, Guggenheim) vonden we Guggenheim het meest speciaal. Zeker vanwege het gebouw maar ook vanwege de overzichtelijkheid. In de 2 andere musea bleef je lopen, daar had je veel meer tijd voor nodig gehad om alles te kunnen zien.
We hadden ook nog naar Top of the Rock kunnen gaan, Pier 17 bezoeken, naar een gospel choir in Harlem, een voorstelling in Central Park of een film in Bryant Park willen bekijken. Maar je moet nog iets te wensen hebben voor een volgende keer :)

De stad heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Ik vond het geweldig om dit met ons vijven te beleven. Het zal waarschijnlijk de laatste keer dat wij zo met het gezin alleen op vakantie zijn gegaan. Heel bijzonder dat ik mijn 50e verjaardag op deze manier (met chocoladetaart :)) heb kunnen vieren.
New York was een fantastisch cadeau!


Leuk dat jullie op deze manier hebben meegereisd. Dit blogboek kan ik ook goed gebruiken bij het samenstellen van een foto-album :). Dat zal nog een heel wat werk zijn om te selecteren uit de 1000+ foto's :)

Judith

maandag 8 augustus 2011

Spark your imagination

Onze laatste volle dag in NY begon met een uurtje langer slapen. Na een ontbijt bij (wederom) Bon ... zijn we de metro ingestapt naar Guggenheim. Wat een prachtig gebouw! De tentoonstelling van de Koreaan Lee Urfan vonden wij niet zo geweldig maar wel de mooie schilderijen van de kleine vaste collectie. Aanrader! Met onze NYC pass konden we de rij overslaan. Dit was niet het geval bij 'Met', Metropolitan Museum of Art. We hebben ruim 5 kwartier in de rij gestaan om binnen te komen :( We hadden op tv al gezien dat er enorme belangstelling was voor de tentoonstelling van Alexander McQueen: Savage Beauty, overzicht van zijn kostuums. Binnen stond hiervoor nog een bizar lange rij. Wij zijn, eenmaal binnen, doorgelopen naar de Egyptische afdeling. Vervolgens op zoek gegaan naar de Warhols in dit museum. Daarna hebben als goede Nederlanders Rembrant, Hals, Vermeer, Van Eyck etc bekeken. Dit museum is zo enorm groot dat je er weken voor nodig hebt om alle kunst te bekijken, maar dan heb je wel een goed beeld van 's werelds kunstgeschiedenis. Wij zijn na 2 uur weer uit het museum vertrokken.
Ondanks de voorspelde regen voor vandaag bleef het droog, maar de vochtigheid was enorm hoog.
Tobias had z'n dag niet met deze museumbezoeken, is niet zo 'zijn ding'. Wouter had ook z'n dag niet, hij verloor zijn portemonee (weer) maar is gelukkig ook weer teruggevonden. Pfff.





Tobias had nog een tip binnen gekregen om Fao Schwarz te bezoeken, een gigantisch groot speelgoedwinkel. Gelukkig zijn onze kinderen niet meer zo klein anders had ik toch niet graag met ze naar binnen gegaan, ze komen er hyper uit :(
Even terug op de hotelkamer om te liggen en te bloggen......
Deze laatste avond hebben we weer op Times Square gegeten, in Planet Hollywood dit keer. Net zoals Bubba Shrimp en Hard Rock Café ook een thema restaurant, wederom een belevenis :)
Na afloop nog even gezeten op de trappen van TKTS voor de laatste indruk van Times Square by night.

Onze koffers zijn gepakt, de shuttlebus voor morgen geregeld. Morgenochtend nog een bezoekje aan Macy's en dan zit ons avontuur in New York er al weer op.

Het laatste blog schrijf ik morgen vanuit het vliegtuig!

Nu lekker douchen en slapen.
@


- Posted using BlogPress from my iPhone

zondag 7 augustus 2011

Kunst & Dinges

Het is zaterdag 6 augustus.
We zijn inmiddels alle 5 behoorlijk moe van alle indrukken van deze bijzondere stad. Je weet van te voren dat je niet alles kunt zien maar we willen wel zoveel beleven. We genieten enorm.
Wouter was vandaag de sportiefste van ons 5en. Hij is om half 7 opgestaan en is 3 kwartier gaan joggen door Central Park!
Rond half 9 hebben we weer een eettentje opgezocht voor een ontbijt. Geen Fluffy's dit keer, iets rustigers, minder chaotisch. Vandaag stond MoMA op het programma. Loes maakt haar profielwerkstuk over Andy Warhol en popart. Dit museum heeft een Marlyn Monroe van hem hangen, maar ook mooie Monets, van Goghs, Picasso, Matisse, Mondriaan. Het museum ging pas om half 11 open, we hadden nog wat tijd. In die tijd hebben we de Applestore bezocht. Qua gebouw stelt het niets voor, wel een prachtige lift en vele mooie computers! Tobias heeft een echte Magic Mouse voor z'n MacBook gekocht.
We hebben daarna de rij bij Abercrombie & Fitch aanschouwd, maar niet aangesloten ;) Deze belevenis hebben we aan ons voorbij laten gaan. We zijn doorgelopen naar het Museum of Modern Art. Met onze New York City Pass konden we snel door, geen rij voor ons. Het is een mooi museum vooral op de verdieping waar Van Gogh en Picasso hingen, was het erg druk. Loes had gehoopt op meer Warhols dan de 3 die er hingen. Tobias vond het niet zo boeiend. Frank en Wouter vonden de afdeling Industrial Design erg mooi. Ik vond het jammer dat de AR layer niet werkte, de bijbehorende tentoonstelling was afgebroken. De tentoonstelling Talk To Me ging over de invloed van kunst en techniek op de mens. MoMA heeft gratis wifi dus was het geen probleem om de QR-codes te scannen. Helaas zag ik te laat dat er ook een iPhone app beschikbaar was.
Na 3 uur waren we moe gekeken en hadden we honger. Met onze Metskaartjes van gisteren kregen we broodjes gratis bij de Subway, niet zo moeilijk wat we toen gegeten hebben. ;) Voorzien van eten en drinken naar Central Park gelopen om onze lunch te nuttigen.
We zaten bij Bloomingdale in de buurt, daar maar even een kijkje genomen. Wat gigantisch groot, luxe en duur :( is het daar. Loes wilde een Little Brown Bag, maar weinig paste binnen haar budget. Gelukkig lag er 1 bruine zak ;) op de roltrap op haar te wachten. :)
Van daaruit met de metro naar een noorderlijk stukje Central Park. Dit gebied is toch een oase van rust en ontspanning ondanks dat het er druk is met gezinnen die picknicken en spelen.
Op een gegeven moment roken we wafels, een heerlijke geur. Het was een karretje van Wafels & dinges, die Luikse Wafels verkochten. Een geweldig (lekker) concept is dit. Vier van ons hadden een warme Luikse wafel met ijs, Loes had met Belgische chocolade. Om de dinges-teksten op het karretje hadden we al lol, die ook voorzien was van de Belgische vlag en de verkoper met een Flandria-petje op. Maar het bakje waar de wafel in zat, was nog hilarischer met de Wafel-o-meter van de Belgian Ministery of Culinary Affairs, Department of Wafels :) Het was idd een 'hapily-ever-after experience', check anders www.wafelsanddinges.com :)))






Tegen half 6 weer de metro ingestapt om ons weer even op te frissen. Na het douchen
ben ik in slaap gevallen, om half 8 werd ik wakker geschud :(
De voorspelde regen was in de tussentijd gevallen. Met de metro dan maar naar Times Square, bovengronds was het weer droog. Garnalen eten bij Bubba stond op het programma. Dat hebben we ook gedaan. Na 25 minuten wachten, kregen we een een tafeltje toegewezen. Het was leuk en lekker. We gaan de film Forrest Gump bij thuiskomst zeker weer eens samen bekijken.
Op de terugweg bleef het droog, nog even in de M&Mstore de pyjamabroek voor Loes gekocht die ik vorig jaar in Las Vegas niet meer in haar maat vinden kon.
Nog een grote fles water ingeslagen voor morgen, onze laatste dag alweer. Nu slapen en morgen een uurtje later op :)
Welterusten

- Posted using BlogPress from my iPhone

zaterdag 6 augustus 2011

Walk & Run

Terwijl wij nu in het Citi Field stadion zitten van de New York Mets schrijf ik dit blog. Veel snap ik er niet van. De Mets staan nu met 2-1 achter tegen de Braves.

Zere voeten heb ik van het vele lopen vandaag. Omdat de weerman op tv voor zaterdagavond en zondag regen voorspelde, hebben we ons programma aangepast. In plaats van het geplande museumbezoek hebben we deze dag buiten doorgebracht.
Zoals elke morgen zijn we rond 7u30 opgestaan. En zaten we een uur later bij Fluffy's te ontbijten.
Naast ons hotel ligt een metrostation, dat was ons startpunt vandaag. Fijn dat we goede gidsen bij ons hebben, onze zonen loodsen ons door een wirwar van ondergrondse en bovengrondse wegen. Zo handig!
Onze 1e stop was de Flatiron building, een bijzonder art deco gebouw. Het Madison Square Park dat in de buurt lag, zat vol met eekhoorntjes. Dat vind ik echt heel leuk van New York al die parkjes en zitjes door de hele stad, plekjes om ff te onthaasten. We zijn weer in de
metro gestapt en uitgestapt in Greenwich Village. Echt een heel ander stukje New York, een echte familiewijk. Natuurlijk naar Washington Square voor foto's van The Arch, bekend uit allerlei films maar natuurlijk uit mijn favoriete August Rush. We hebben door de wijk gewandeld (zonder wolkenkrabbers) en het Friends gebouw bekeken :) Vervolgens doorgelopen naar Meatpacking District. Hier hebben ze een oude bovengrondse spoorlijn omgevormd naar een wandelpark met vele loungeplekken, creatief bedacht deze High Line.
De metro bracht ons naar Soho. Deze wijk is vooral bekend om de vele gietijzeren trappen aan de gevels. Een lekkere wrap en frappucino in een parkje was voldoende om ons weer energie te geven voor het vervolg van onze wandeltocht. Via Soho gingen we naar Little Italy en daarna naar Chinatown. Het was onmiskenbaar in welke wijk je was. Het Columbus Park zat vol met oude spelende Chinezen. Heel leuk!
We hebben echt alleen maar sfeer geproefd, elke wijk op zich zou al bezoek van een halve dag in beslag kunnen nemen. Zo veel tijd hebben we niet.
Het was inmiddels half 3 en de bedoeling was om 's avonds naar de Mets te gaan. Deze wedstrijd zou rond 19u00 beginnen en wilden daarom om half 6 weer uit het hotel vertrekken om met de metro naar het stadion te gaan.
We wilden sowieso nog een bezoekje aan The Strand brengen en Wouter wilde toch graag nog Nintendo World vinden. Weer in de metro gestapt en bij Union Square uitgestapt (waar ze ook zaten te dammen en te schaken) waar The Strand vlakbij ligt. Een gigantisch groot 2ehands boekwinkel, daar kan de Slegte nog eens een voorbeeld aan nemen. Geweldig! Dank Alf voor deze tip.
De Nintendo shop bleek aan Rockerfeller Plaza te liggen ipv Madison Av at 56 street, niet echt bij elkaar in de buurt :(
Tegen 5 uur waren we in het hotel. Ik heb 'hero' Aturo Espinoza eindelijk persoonlijk kunnen bedanken voor het regelen van de verjaardagstaart :)

De metro hier naar toe duurde 3 kwartier en het was een echte overvolle forenzenmetro. Ook dat weer mee gemaakt.
Het is geweldig om in dit gigantisch groot stadion te zitten vol gekke Amerikanen. Het is qua sfeer te vergelijken met de basketbalwedstrijd die ik vorig jaar in Anaheim heb gezien, het is alleen veel groter. Een basketbalwedstrijd is toch wel leuker dan dit saaie honkbal.

Update vanuit het hotel: the Mets hebben met 4-1 verloren :(
Nu eindelijk de zere voeten te rusten leggen.
Zzzzzzz

vrijdag 5 augustus 2011

Miss Liberty

De 50e verjaardag van Obama stond voor ons in het teken van de recente geschiedenis van USA.
Na een ontbijtje bij Fluffy's (zo heette onze Cavia) zijn we met de metro naar Downtown Manhattan gegaan. Met de New York City Pass konden we kiezen tussen een 2 urige boottocht richting Manhattan of een bezoekje aan Liberty Island en Ellis Island. We hebben voor het laatste gekozen maar zijn niet in het monument geweest. Wel heel veel foto's van Miss Liberty gemaakt en natuurlijk van het uitzicht op Manhattan.
Ellis Island was wel interessant maar de film hadden we beter kunnen skippen. Dat hadden ze wel eigentijdser kunnen aanpakken dan de presentatie van een patriot en een haperende zeer trage film.
Maar bijzonder is het wel om te ervaren hoe de 'open-door-policy' van destijds nu geworden is tot de strenge veiligheidsmaatregelen vandaag de dag. Overal zie je agenten, zowel bij de Empire State als voor de boot werden we weer gecontroleerd. Vandaag bleven de poortjes maar bij mij piepen. Ik moest m'n schoenen uit doen en op papieren slofjes door de poortjes. Nog steeds gepiep, ook na controle met zo'n piepstok ;) maar ik mocht toch mee de boot op.
Na het bezoek aan de eilanden zijn we door Battery Park richting Ground Zero gelopen. Onderweg een frappucino bij de Starbucks gescoord :) We zagen een typisch Amerikaans protest van de arbeiders van het nieuwe WTC (luid protesterend met borden in een rondje lopen). Maar er werd nog wel volop gewerkt aan de bouw van de nieuwe torens met het oog op 10 jaar memorial day on 9/11 Daarna een indrukwekkend kleine tentoonstelling van 9/11 bezocht.

[helaas geen foto's ... uploaden lukt niet meer :( ]

Daarna zijn we de Brooklin Bridge opgelopen. We wilden eigenlijk naar Pier 17 maar wilden ook de Public Library zien. Volgens ons boekje was deze van vrijdag t/m zondag dicht dus zijn we in de metro gestapt terug naar Grand Central Station (prachtig).
De bibliotheek was groot en indrukwekkend mooi. Een prachtige tentoonstelling, immens grote studiezaal waar het druk en stil was. Bijzonder.
Buiten was nog een mooie Library Walk te lopen (mooie koperen plakaten in de stoep).
Volgens Wouter waren we in de buurt van de Nintendo store. Dat bleek 10 streets verder te zijn. Dat leverde bij mij een blaar op en de Store bleek daar niet te liggen. Terug naar het hotel. Een uurtje bijgekomen en de laatste restjes van de verjaardagstaart opgegeten. Happy Birthday Barack!
Tijd om een hapje te eten. We wilden naar Hard Rock Café of Bubba Shrimp op Times Square. Dit is maar 10 minuten lopen van ons hotel. Het was ontzettend druk op het plein. We hadden 1 uur wachttijd voor een tafeltje bij Hard Rock Café.
Die wachttijd hebben we opgevuld met bezoeken van enkele stores waaronder de Wonka winkel in de Toys R Us. Lol!
Het was leuk om nu samen met Frank en de kinderen te eten in een Hard Rock Café nadat ik vorig jaar 2 met Marcel en Susan heb bezocht. We hebben lekker gegeten.
Om 11 uur rolden we dodelijk vermoeid ons bed in.

xxx

- Posted using BlogPress from my iPhone

Let the inspiration continue

Dat stond op het kaartje dat we na afloop kregen bij de voorstelling Zarkana van Cirque du Soleil.
Wat een inspirerende voorstelling was dit in een geweldige omgeving. De Radio City Music Hall is op zich al een belevenis. Wat een geweldige show is Zarkana. Veel acrobatiek, prachtige zang, live muziek, en het decor was fenomenaal! Te weinig superlatieven om dit fantastisch kado van de kinderen te beschrijven.
Op de terugweg door stromende regen naar het hotel gelopen. We hoefden gelukkig niet zo ver.
Een stukje van de chocoladetaart van Marcel en Susan maakte deze 50e verjaardag tot een onvergeeftelijke dag!
Iedereen bedankt voor lieve sms'jes, prikbordberichtjes op Facebook en e-cards.
Big hug
Judith

- Posted using BlogPress from my iPhone

donderdag 4 augustus 2011

Sarah's hoogtepunten

Wat een verrassing! Bij terugkomst in ons hotel stond dit te wachten ....






Van mijn blogmaatje Marcel en zijn vrouw Susan. Superlief!! Het verhaal hierbij is dat toen Susan in Las Vegas vorig jaar jarig was (waar ik ook bij was) we ieder een chocoladetaart (bijna ;)) hebben opgegeten. Hilarisch was dat. Dit is echt een te gek kado op deze dag vol verrassingen.
Frank had de kamer versierd en er lagen kadootjes van hem, de kinderen en mijn lieve vriendin Heleen.




Ons Starbucks ontbijt verliep chaotisch maar die hebben we uiteindelijk in Central Park opgegeten. Daarna hebben we hier 2,5 uur gewandeld. Wat een oase van rust in deze gekke stad. Het is echt zoals iedereen zegt: Iedereen jogt, fietst, sport, mediteert en slaapt in dit park. Even stilgestaan bij het gedenkteken van John Lennon om vervolgens anderhalf uur in het American Museum of Natural History te lopen. Je kan hier wel een hele dag vertoeven. Maar het bezoek stond eigenlijk niet op de planning maar de kaartjes zaten toch in The New York City Pass. Dus hebben we de skeletten van de dinosaurussen gezien en een prachtige film over het ontstaan van de sterren in het Hayden planetarium. Echt heel mooi.
Daarna met de metro naar Times Square. Dat was niet zo'n succes. Uiteindelijk loop je onder de grond ook nog veel wat je beter bovengronds kunt beleven. Maar we hebben het meegemaakt :)
Van de kinderen (excuus: mijn lieve lieve allerliefste kinderen) kreeg ik een voorstelling kado. We hebben kaartjes voor Zarkana van Cirque du Soleil!! In Radio City Music Hall, vanavond om 8 uur!
Daarna zijn we door Rockerfeller Center gelopen, een milkshake bij MacDonalds gescoord. Het postkantoor gezocht én gevonden. De Legowinkel bezocht en St. Patrick 's Cathedral.
Nu even opgeknapt. Een snel hapje gegeten bij de beste pizzeria van New York (volgens de tv dan). Nu even schuilen voor de regen :( maar straks Cirque du Soleil!!
Love from New York City xxx


- Posted using BlogPress from my iPhone

woensdag 3 augustus 2011

The Big Apple

We zijn er! En ik heb op mijn Nederlandse verjaardag al op de Empire State gestaan :)






We landden gisteren om 15u30 lokale tijd op JFK. We hadden een prima vlucht met regelmatig een hapje en drankje.
Na de (1e!) line voor de douane mochten we zowaar het land in :)
Daarna wachten op de Shuttlebus die ons naar ons hotel Wellington in midtown Manhattan bracht. Een mooie rit. In dus bus in de traffic Jan van New York werd in 50 in Nederland. Verschillende sms'jes kreeg ik al.
We zitten op de 15e verdieping met uitzicht op een muur. De kamers tegenover elkaar, geen tussendeur dus. De kinderen hebben een grote kamer met koelkastje en magnetron en een beetje uitzicht op 7 th Avenue.
We zijn meteen gaan wandelen, een hotdog en pretzel gescoord aan een karretje, een paar ;) Starbucks gezien. Op Broadway gelopen, Times Square, de M&M store, de Disney winkel en toen maar meteen doorgewandeld naar The Empire State!!!
De line viel mee, binnen een half uur door de beveiliging. Onze New York City Pass geactiveerd en toen wachten op de lift naar de 80e verdieping, in minder dan een minuut! De laatste 6 verdiepingen hebben we gelopen.
Her was niet zo romantisch als in Sleepless in Seattle :( er waren iets meer mensen ;) maar het was een super hoogtepunt aan het begin van mijn 50e verjaardag.
Om half 1 lokale tijd rolden we het bed in.
Nu is het half 9. Ben verwend met kadootjes en gaan aan een nieuwe dag in NY beginnen.
Big hug
Judith



- Posted using BlogPress from my iPhone

dinsdag 2 augustus 2011

Air Berlin

We zitten in het vliegtuig! Nog 15 minuten. We zijn ready for take-off




De reis met de auto naar Lufthafen Düsseldorf verliep voorspoedig. Even moeten zoeken naar onze parkeerplaats P24. Overvol maar er was nog een plaatsje vrij. Gelukkig :) met de gratis shuttlebus naar de luchthaven.
Inchecken duurde even omdat online inchecken niet lukte.
Na diverse paspoortcontroles (Frank moest wederom extra gecontroleerd worden) moesten we nog een half uurtje wachten. Nu zitten we dan in het vliegtuig, iedereen zoek zijn plaatsje. Wij zitten ver achterin in het midden. Er zijn rijen 2-4-2 plaatsen.
De mobiel gaat uit.
Tot een volgend bericht uit New York!!!

- Posted using BlogPress from my iPhone