Pagina's

maandag 8 augustus 2011

Spark your imagination

Onze laatste volle dag in NY begon met een uurtje langer slapen. Na een ontbijt bij (wederom) Bon ... zijn we de metro ingestapt naar Guggenheim. Wat een prachtig gebouw! De tentoonstelling van de Koreaan Lee Urfan vonden wij niet zo geweldig maar wel de mooie schilderijen van de kleine vaste collectie. Aanrader! Met onze NYC pass konden we de rij overslaan. Dit was niet het geval bij 'Met', Metropolitan Museum of Art. We hebben ruim 5 kwartier in de rij gestaan om binnen te komen :( We hadden op tv al gezien dat er enorme belangstelling was voor de tentoonstelling van Alexander McQueen: Savage Beauty, overzicht van zijn kostuums. Binnen stond hiervoor nog een bizar lange rij. Wij zijn, eenmaal binnen, doorgelopen naar de Egyptische afdeling. Vervolgens op zoek gegaan naar de Warhols in dit museum. Daarna hebben als goede Nederlanders Rembrant, Hals, Vermeer, Van Eyck etc bekeken. Dit museum is zo enorm groot dat je er weken voor nodig hebt om alle kunst te bekijken, maar dan heb je wel een goed beeld van 's werelds kunstgeschiedenis. Wij zijn na 2 uur weer uit het museum vertrokken.
Ondanks de voorspelde regen voor vandaag bleef het droog, maar de vochtigheid was enorm hoog.
Tobias had z'n dag niet met deze museumbezoeken, is niet zo 'zijn ding'. Wouter had ook z'n dag niet, hij verloor zijn portemonee (weer) maar is gelukkig ook weer teruggevonden. Pfff.





Tobias had nog een tip binnen gekregen om Fao Schwarz te bezoeken, een gigantisch groot speelgoedwinkel. Gelukkig zijn onze kinderen niet meer zo klein anders had ik toch niet graag met ze naar binnen gegaan, ze komen er hyper uit :(
Even terug op de hotelkamer om te liggen en te bloggen......
Deze laatste avond hebben we weer op Times Square gegeten, in Planet Hollywood dit keer. Net zoals Bubba Shrimp en Hard Rock Café ook een thema restaurant, wederom een belevenis :)
Na afloop nog even gezeten op de trappen van TKTS voor de laatste indruk van Times Square by night.

Onze koffers zijn gepakt, de shuttlebus voor morgen geregeld. Morgenochtend nog een bezoekje aan Macy's en dan zit ons avontuur in New York er al weer op.

Het laatste blog schrijf ik morgen vanuit het vliegtuig!

Nu lekker douchen en slapen.
@


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 opmerkingen:

  1. Anoniem8/8/11

    Leuk om iedere dag jullie belevenissen te lezen wij wensen jullie een veilige terugreis


    De moernannekes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem8/8/11

    Wat een indrukken, wat een ervaringen! Bedankt voor het delen hiervan. Het geeft ons enige indruk van de veelzijdigheid van New York en van hoe jullie week daar verlopen is.
    Een aangename terugreis naar Maastricht gewenst!

    Pauline, Willy en Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen