Pagina's

zondag 7 augustus 2011

Kunst & Dinges

Het is zaterdag 6 augustus.
We zijn inmiddels alle 5 behoorlijk moe van alle indrukken van deze bijzondere stad. Je weet van te voren dat je niet alles kunt zien maar we willen wel zoveel beleven. We genieten enorm.
Wouter was vandaag de sportiefste van ons 5en. Hij is om half 7 opgestaan en is 3 kwartier gaan joggen door Central Park!
Rond half 9 hebben we weer een eettentje opgezocht voor een ontbijt. Geen Fluffy's dit keer, iets rustigers, minder chaotisch. Vandaag stond MoMA op het programma. Loes maakt haar profielwerkstuk over Andy Warhol en popart. Dit museum heeft een Marlyn Monroe van hem hangen, maar ook mooie Monets, van Goghs, Picasso, Matisse, Mondriaan. Het museum ging pas om half 11 open, we hadden nog wat tijd. In die tijd hebben we de Applestore bezocht. Qua gebouw stelt het niets voor, wel een prachtige lift en vele mooie computers! Tobias heeft een echte Magic Mouse voor z'n MacBook gekocht.
We hebben daarna de rij bij Abercrombie & Fitch aanschouwd, maar niet aangesloten ;) Deze belevenis hebben we aan ons voorbij laten gaan. We zijn doorgelopen naar het Museum of Modern Art. Met onze New York City Pass konden we snel door, geen rij voor ons. Het is een mooi museum vooral op de verdieping waar Van Gogh en Picasso hingen, was het erg druk. Loes had gehoopt op meer Warhols dan de 3 die er hingen. Tobias vond het niet zo boeiend. Frank en Wouter vonden de afdeling Industrial Design erg mooi. Ik vond het jammer dat de AR layer niet werkte, de bijbehorende tentoonstelling was afgebroken. De tentoonstelling Talk To Me ging over de invloed van kunst en techniek op de mens. MoMA heeft gratis wifi dus was het geen probleem om de QR-codes te scannen. Helaas zag ik te laat dat er ook een iPhone app beschikbaar was.
Na 3 uur waren we moe gekeken en hadden we honger. Met onze Metskaartjes van gisteren kregen we broodjes gratis bij de Subway, niet zo moeilijk wat we toen gegeten hebben. ;) Voorzien van eten en drinken naar Central Park gelopen om onze lunch te nuttigen.
We zaten bij Bloomingdale in de buurt, daar maar even een kijkje genomen. Wat gigantisch groot, luxe en duur :( is het daar. Loes wilde een Little Brown Bag, maar weinig paste binnen haar budget. Gelukkig lag er 1 bruine zak ;) op de roltrap op haar te wachten. :)
Van daaruit met de metro naar een noorderlijk stukje Central Park. Dit gebied is toch een oase van rust en ontspanning ondanks dat het er druk is met gezinnen die picknicken en spelen.
Op een gegeven moment roken we wafels, een heerlijke geur. Het was een karretje van Wafels & dinges, die Luikse Wafels verkochten. Een geweldig (lekker) concept is dit. Vier van ons hadden een warme Luikse wafel met ijs, Loes had met Belgische chocolade. Om de dinges-teksten op het karretje hadden we al lol, die ook voorzien was van de Belgische vlag en de verkoper met een Flandria-petje op. Maar het bakje waar de wafel in zat, was nog hilarischer met de Wafel-o-meter van de Belgian Ministery of Culinary Affairs, Department of Wafels :) Het was idd een 'hapily-ever-after experience', check anders www.wafelsanddinges.com :)))






Tegen half 6 weer de metro ingestapt om ons weer even op te frissen. Na het douchen
ben ik in slaap gevallen, om half 8 werd ik wakker geschud :(
De voorspelde regen was in de tussentijd gevallen. Met de metro dan maar naar Times Square, bovengronds was het weer droog. Garnalen eten bij Bubba stond op het programma. Dat hebben we ook gedaan. Na 25 minuten wachten, kregen we een een tafeltje toegewezen. Het was leuk en lekker. We gaan de film Forrest Gump bij thuiskomst zeker weer eens samen bekijken.
Op de terugweg bleef het droog, nog even in de M&Mstore de pyjamabroek voor Loes gekocht die ik vorig jaar in Las Vegas niet meer in haar maat vinden kon.
Nog een grote fles water ingeslagen voor morgen, onze laatste dag alweer. Nu slapen en morgen een uurtje later op :)
Welterusten

- Posted using BlogPress from my iPhone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten