Pagina's

maandag 4 augustus 2014

Zonder zorgen

Op de achterbank van onze taxi met chauffeur Oi (very nice guy) ben ik maar begonnen met dit blog. Traffic jam in Puchak. En als het druk is sluiten ze hier gewoon een richting ...


De verkeerstijl herkennen we uit Nepal. Veel scooters (met hele gezinnen), getoeter en bijzondere inhaalmanoeuvres. Echter, de wegen zijn stukken beter en ook de auto's zelf zijn in betere staat. 

Vanacht redelijk goed geslapen met wat rondzoemende muskito's buiten de klamboe. Alhoewel ... Tobias en ik hebben inmiddels weer de nodige muggen gevoed met ons bloed. Rond 9 uur werden we opgehaald door Oi en hebben we de 'rat ways' van Jakarta gezien. Van die leuke smalle weggetjes waar ik zelf nooit zou durven te rijden. Daarna via de high way (3-4baans wegen) naar de Botanische tuinen (20.000 plantensoorten) in Bodor. Met ons vieren daar een uur of 3 rondgelopen en geluncht. 



Onze weg werd dus (vanwege de file) heel langzaam vervolgd ... berg op. Oi wilde ons de lokale drank laten proeven: Bandrek, een soort gember met melk en heeeeel veel suiker. Toen sloeg de pech toe. Het zachtjes regenen werd een langdurige stortbui en de weg naar boven werd anderhalf uur gesloten. Terug een stuk berg af en even met de auto door Gunung Mas, de theeplantage gereden. Echt fijn wandelweer was t daar niet helaas. Vervolgens begon t wachten in de auto tot de weg weer open was. Uiteindelijk arriveerden we om half 10 in Bandung. Onderweg had Oi voor ons een hotel in zijn stad  gekozen. Simpel maar schoon. En wifi. En dat voor 35 euro per nacht voor 3! Incl ontbijt!

Oi stond er op ons naar een restaurant te brengen. De uitgekozen met prachtig uitzicht over de miljoenenstad Bandung was al dicht. Daarom wederom in een warung (eettentje langs de kant van de weg) om 23.00 nog wat eten gescoord. Het was niet wat je zegt fast-food. Om 24.00 hadden we dan eindelijk onze zeer late avondmaal opgepeuzeld.

En nu naar bed. Morgen om 7.00 weer ontbijten.
Judith

PS. Bodor betekent 'zonder zorgen' ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten