Pagina's

zaterdag 6 augustus 2011

Walk & Run

Terwijl wij nu in het Citi Field stadion zitten van de New York Mets schrijf ik dit blog. Veel snap ik er niet van. De Mets staan nu met 2-1 achter tegen de Braves.

Zere voeten heb ik van het vele lopen vandaag. Omdat de weerman op tv voor zaterdagavond en zondag regen voorspelde, hebben we ons programma aangepast. In plaats van het geplande museumbezoek hebben we deze dag buiten doorgebracht.
Zoals elke morgen zijn we rond 7u30 opgestaan. En zaten we een uur later bij Fluffy's te ontbijten.
Naast ons hotel ligt een metrostation, dat was ons startpunt vandaag. Fijn dat we goede gidsen bij ons hebben, onze zonen loodsen ons door een wirwar van ondergrondse en bovengrondse wegen. Zo handig!
Onze 1e stop was de Flatiron building, een bijzonder art deco gebouw. Het Madison Square Park dat in de buurt lag, zat vol met eekhoorntjes. Dat vind ik echt heel leuk van New York al die parkjes en zitjes door de hele stad, plekjes om ff te onthaasten. We zijn weer in de
metro gestapt en uitgestapt in Greenwich Village. Echt een heel ander stukje New York, een echte familiewijk. Natuurlijk naar Washington Square voor foto's van The Arch, bekend uit allerlei films maar natuurlijk uit mijn favoriete August Rush. We hebben door de wijk gewandeld (zonder wolkenkrabbers) en het Friends gebouw bekeken :) Vervolgens doorgelopen naar Meatpacking District. Hier hebben ze een oude bovengrondse spoorlijn omgevormd naar een wandelpark met vele loungeplekken, creatief bedacht deze High Line.
De metro bracht ons naar Soho. Deze wijk is vooral bekend om de vele gietijzeren trappen aan de gevels. Een lekkere wrap en frappucino in een parkje was voldoende om ons weer energie te geven voor het vervolg van onze wandeltocht. Via Soho gingen we naar Little Italy en daarna naar Chinatown. Het was onmiskenbaar in welke wijk je was. Het Columbus Park zat vol met oude spelende Chinezen. Heel leuk!
We hebben echt alleen maar sfeer geproefd, elke wijk op zich zou al bezoek van een halve dag in beslag kunnen nemen. Zo veel tijd hebben we niet.
Het was inmiddels half 3 en de bedoeling was om 's avonds naar de Mets te gaan. Deze wedstrijd zou rond 19u00 beginnen en wilden daarom om half 6 weer uit het hotel vertrekken om met de metro naar het stadion te gaan.
We wilden sowieso nog een bezoekje aan The Strand brengen en Wouter wilde toch graag nog Nintendo World vinden. Weer in de metro gestapt en bij Union Square uitgestapt (waar ze ook zaten te dammen en te schaken) waar The Strand vlakbij ligt. Een gigantisch groot 2ehands boekwinkel, daar kan de Slegte nog eens een voorbeeld aan nemen. Geweldig! Dank Alf voor deze tip.
De Nintendo shop bleek aan Rockerfeller Plaza te liggen ipv Madison Av at 56 street, niet echt bij elkaar in de buurt :(
Tegen 5 uur waren we in het hotel. Ik heb 'hero' Aturo Espinoza eindelijk persoonlijk kunnen bedanken voor het regelen van de verjaardagstaart :)

De metro hier naar toe duurde 3 kwartier en het was een echte overvolle forenzenmetro. Ook dat weer mee gemaakt.
Het is geweldig om in dit gigantisch groot stadion te zitten vol gekke Amerikanen. Het is qua sfeer te vergelijken met de basketbalwedstrijd die ik vorig jaar in Anaheim heb gezien, het is alleen veel groter. Een basketbalwedstrijd is toch wel leuker dan dit saaie honkbal.

Update vanuit het hotel: the Mets hebben met 4-1 verloren :(
Nu eindelijk de zere voeten te rusten leggen.
Zzzzzzz

1 opmerking:

  1. Anoniem6/8/11

    wat is het iedere morgen heerlijk wakker worden met al die NY verhalen. Jullie hotel zit vlak bij het onze: the Roosevelt in east 45th. Geniet nog lekker van de laatste dagen.....groetjes, Anita

    BeantwoordenVerwijderen