Pagina's

donderdag 20 december 2012

Open je hart

Beste lieve allemaal,

Ook dit jaar geven wij geld aan Serious Request in plaats van aan kerstkaarten. Uiteraard willen wij jou/jullie (via de digitale weg) toch fijne feestdagen toewensen :)

Zoals elk jaar had ook het jaar 2012 voor ons momenten met irritaties, verdriet, pijn, tranen, wanhoop, ergernissen, 'waarom snappen ze dat nou niet?', frustraties maar gelukkig ook veel mooie momenten van herkenning, erkenning, lachen, schaterlachen, een mooie zonsopgang, verwondering, vriendschap, een knipoog, een arm om je schouder, 'goed gedaan, joh' en trots zodat de weegschaal in balans bleef.
We zijn dankbaar dat we gezond bleven en we zijn trots op onze kinderen:

Loes die haar eindexamen heeft gehaald en nu geniet van haar studentenleven in Nijmegen; Wouter die toegelaten is op een universiteit in London en daar nu hard maar met veel plezier aan het werk is; Tobias die leert, werkt en rondvliegt en nu op een van de mooiste plekjes van Maastricht woont.
Frank en ik hebben genoten van onze reisjes naar Berlijn, London en natuurlijk Nepal. Een bijzondere reis, een prachtig land met mooie mensen. Mensen die met aandacht leven.

Tijdens mijn MOFITtraining doe ik regelmatig een yoga-oefening, de hartopener: geven en nemen. De mantra die hierbij hoort: reik naar de hemel, ontvang van de aarde, geef het aan jezelf en deel het met de anderen. Volgens mij draait het in het leven om (het kunnen) geven en (het kunnen) nemen, om in openheid te delen en te ontvangen.

We hoorden onlangs op de radio het lied A Christmas Song van Shawn Philips. We kenden het nummer maar hadden het nooit (omdat we titel niet kenden ;)  met de kerstboodschap geassocieerd. (luister maar eens).
"and when you get around your Christmas tree be sure to give all you can because the more you're gonna give the more you're gonna get" (complete liedtekst)

Afb Jason Pratt

Wij wensen jullie hartverwarmende kerstdagen en open je hart voor 2013!
Frank & Judith
Wouter & Wytske | Tobias & Fabiƫnne | Loes